Известие

Collapse
No announcement yet.

ABS на Alfa 156 2.4jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ABS на Alfa 156 2.4jtd

Не намерих подходящо място за темата затова я пиша тук.
    Имах екстремно изпълнение с РЕНО МЕГАН 10г. при скорост по висока от споменатата в песента на Васил Найденов и рязко натискане на спирачката и прибиране вдясно заради връхлитащ отзад автомобил с около 150км/ч блокира дясното колело при което колата страшно дръпна надясно. Последва очевидно прекомерно изправяне и неща които е трудно да бъдат описани ,но завършили с размазване на мегана и преустановяване на движението по таван на средата на платното.Жертви ,сакати и засегнати други коли за щастие няма ! Дръпването надясно се е случило и на друг колега и това потвърждава хипотезата.Освен това имаше черна единична линия на асфалта където е минала колата.Явлението се наблюдава само при висока скорост и рязко натисната спирачка!
    Не искам да коментирам тази марка за да не се обидят феновете и които често хулят нашите коли!
    Големият въпрос е някой с 156 2.4jtd каквато е личната ми наблюдавал ли е подобни рецидиви .Аз при моята не съм, но да не се окаже ,че и при тях се срещат подобни проблеми?
    Last edited by SSG; d.m.y г., 07:14.
    Alfa Romeo 156 2.4JTD

Колега, не че искам да те убидя, но сигурен ли си че при ряското натискане на спирачки не са ти трепнали ръцете. При висока скорост много малко му трябва на волана за да се завърти и спъне колата. Аз съм с 156 1.9 JTD и при набиване на спирачки с нормална градска скорост ми се е случвало да се исправи колата ако е тръгнала да се завърта леко. При висока скорост много рядко ми се е случвало да дръпне в някоя посока и обикновенно неравномерните пътища са проблема, а разликата между 2.4 и 1.9 са около 70 кг на мотора ако не греша. Имал ли си проблем със спирачките до сега и да не си му обърнал внимание, диска да не е бил крив, дърпала ли е в някоя посока до сега ако пуснеш волата и леко натиснеш спирачката, варянтите са много.

Comment

РЕНО МЕГАН е стряшно игрива в сравнение с Alfata ми и въпреки всичко смятам ,че не е от завиване с
      волана.Ситуацията е преживяна и от колега ,но по успешен начин защото е пуснал спирачката,
      На мен не ми дойде на ума да направя това защото на 4-5м пред мен имаше кола и встрани прелетя друга. Като казвам дръпна ,не става въпрос за леко отклонение ,а за такова което
      човек от 100 опита сигурно веднъж ще успее да неутрализира! Преди да се случи това не е имало проблем при нормална употреба на спирачките ,затова се изключва крив диск.Нищо повече не може да се каже защото колата е за морга!
      Last edited by SSG; d.m.y г., 17:32.
      Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

По-скоро ти е дефектирал АБС на реното, няма логика да направи така. Принципа му на действие е при блокирало колело да отпуска налягането, което явно при теб не се е получило и оттам....
        Не съм чувал за подобни оплаквания от 156, за щастие не ми се е налагало да спирам от 200 до 0 км/ч (дано и да не се налага).
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Колега,с Алфата съм намалял много рязко от 220км/ч.Омах чувството че колата направо залепна за асфалта но немръдна на настрани даже и на сантиметър.Личното ми мнение че тези коли са много стабилни при спиране.
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Най-вероятно някой е разменил спирачните тръби на хидроагрегата!Тогава точно така се получава,при висока скорост някое от колелата при рязко натискане блокира докато не спре колата на място!

Comment

Това е много интересно мнение! Ако има такава размяна дали ще паснат по дължина ? При такава възможност може да се търси и зла умисъл!
              Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

възможно е цилиндърчето да е било блокирало, и след натискане на спирачка да не може да освободи.

Comment

Възможно е аз лично съм се сблъсквал 2 пъти с този проблем на различни коли!

Comment

Working...
                  X